Sökmotoroptimering med Flow experter förståelse uppföljning

Sökmotoroptimering handlar om att förbättra både kvaliteten och kvantiteten på trafiken in till en webbplats från sökmotorer. Rätt sökmotoroptimering innebär också att besökarna som utgör själva trafiken känner att de har kommit rätt.

SÅ GÖR VI SEO – FEMSTEGSLOOPEN

Man kan se många benämningar för SEO, som sökoptimering eller webboptimering, men vi använder sökmotoroptimering. Beskrivande, enkelt och fritt från teknik-lingo. I en bransch som strösslar med förkortningar hit och dit vill vi vara byrån där man känner sig förstådd och samtidigt förstår.

När vi optimerar en webbplats för bättre synlighet och sökbarhet gör vi det i flera steg där varje steg är en förutsättning för att lyckas. 

Sökordsanalys

Sökordsanalysen är första steget i att sätta strategin för sökmotoroptimeringen. Här läggs grunden till framtida framgång. Processen syftar till att identifiera de ord eller fraser som användare oftast söker efter på sökmotorer som exempelvis Google eller Bing.

Med sökordsanalysen får vi en bättre förståelse för vad användarna letar efter och vilka sökord eller sökfraser vi ska optimera för att få den bästa lönsamheten.
Steg 1

Onpage-analys

I en Onpage-analys optimerar vi det som besökaren möts av när man besöker webbplatsen. Genom analysen får vi också uppfattning om hur webbplatsen mår.

Vi tittar på innehållet, sidans struktur, laddningstider och användarupplevelsen utifrån resultatet i sökordsanalysen. Vi säkerställer att sökmotorerna kan förstå vad webbplatsen handlar om och att rätt sidor presenteras för besökarna.
Steg 2

Offpage-analys

Vi använder ordet Offpage för att göra det enklare att förstå att vi tittar på hur förutsättningarna ser ut utanför webbplatsen. De förutsättningar som man som webbplatsägare oftast har svårast att påverka.

En avgörande faktor för att webbplatsen ska ranka bra i sökmotorerna är länkar till din webbplats. Vi tar tillsammans fram en strategi för att få webbplatsen att ranka högre i de organiska träfflistorna.
Steg 3

Utförande och uppföljning

Utifrån resultaten i steg 1–3 tar vi fram en noggrant och konkret förslag på uppföljning. Vissa insatser tar lång tid innan vi ser någon effekt men en del insatser går snabbare.

Det gör att uppföljningen är avgörande när vi startar om med steg 1. Igen? Ja, sökmotoroptimering handlar om att hela tiden förbättra och justera för att nå ett bättre resultat.
Steg 4

Rapportering

Vi rapporterar löpande och du kan när som helst gå in i din rapport och se aktuella resultat. Rapporten anpassas efter dina önskemål och uppsatta KPI:er.
Steg 5
Hojta på Robert eller Joel om du vill ta nya tag digitalt.
Picture of Robert Lindell

Robert Lindell

Teamledare Digitalt / Projektledare
073-311 83 19
robert@flowagency.se

Picture of Joel Sundström

Joel Sundström

Affärsutvecklare Webb & Digital
073-956 03 70
joel@flowagency.se

MEN, BEHÖVER JAG ANLITA EN SEO-BYRÅ?

Sökmotoroptimering, eller SEO, kombinerar kunskap och insikt om användarnas beteende, teknik och affärsstrategi. Vi som byrå kan hjälpa dig att hitta rätt nycklar till att släppa lös kraften i SEO. Låser man upp fel dörrar kan det i stället ta dig i fel riktning.  

Som SEO-byrå har vi många års erfarenhet och hjälper dig att ta rätt beslut redan från början. Tillsammans identifierar vi vilka områden som behöver förbättras för att få bästa möjliga resultat.  

SEO tar tid och är ett långsiktigt arbete. Men, ofta ser man effekter av SEO-arbete redan dag ett. Genom att ha en förståelse för sökmotoroptimering och ha någon att fråga kan varje nytt beslut som tas ha en positiv påverkan för hur bra ditt företag blir sökbara. 

ÄR FLOW RÄTT SEO-BYRÅ FÖR OSS?

Vi är en SEO-byrå med djup kunskap inom allt som rör SEO. Genom åren har vi byggt upp en betydande tekniskt och affärsmässig erfarenhet som gör att vi levererar kvalitet – och framgång. Vår gedigna kunskap innebär ofta helt skräddarsydda lösningar för just dig och ditt företag – oavsett var i världen du har din verksamhet.  

Vi är måna om att skapa långvariga nära relationer, partnerskap, med våra kunder. Från kontoren i Helsingborg, Halmstad, Växjö och Jönköping når vi en bred kundbas på ett personligt sätt med stor förståelse för olika marknader och behov.   

Med Flow får du inte bara en leverantör, utan en dedikerad partner som maximerar din digitala närvaro och framgång. Genom att finnas nära, utbilda och stötta når vi framgång – tillsammans. 

Kom igång med seo