Sökmotoroptimering med Flow experter förståelse uppföljning

Vårt sätt att jobba

Sökmotoroptimering handlar om att förbättra kvaliteten och kvantiteten på trafiken in till en webbplats från sökmotorer. Trafiken, eller besökarna som vi gärna kallar dom ska känna att dom har kommit rätt.

Hur gör vi SEO?

Det finns många benämningar för SEO, som exempelvis sökoptimering eller webboptimering, men vi använder sökmotoroptimering för att göra oss mer lättförstådda. I en bransch som strösslar med förkortningar hit och dit vill vi markera vår position som kommunikationsbyrå. Vi vill vara en SEO-byrå, där man känner sig förstådd och samtidigt förstår. 

När vi optimerar en webbplats för bättre synlighet och sökbarhet gör vi det i 5 steg där varje steg är en förutsättning för att lyckas.

STEG 1

Sökordsanalys

Sökordsanalysen är det första steget i att sätta strategin för sökmotoroptimeringen. Det är viktigt att man göra det. Det är en process som syftar till att identifiera de ord eller fraser som användare oftast söker efter på sökmotorer som Google eller Bing. Med vår sökordsanalys kan vi få en bättre förståelse för vad användarna letar efter och bestämma och på så sätt landa i vilka sökord eller sökfraser som vi ska optimera för att få den bästa lönsamheten.

STEG 2

Onpage analys

Onpage optimering syftar till att optimera det som besökaren möts av när man besöker webbplatsen. I Onpage analysen bilder vi oss en uppfattning om hur webbpaltsen mår. Vi tittar på innehållet, sidans struktur, laddningstider och användarupplevelesen utifrån resultatet i sökordsanalysen. Vi säkerställer att sökmotorerna kan förstå vad webbplatsen handlar om och att rätt sida presenteras för besökarna.

STEG 3

Offpage analys

Vi använder ordet Offpage för att göra det enklare att förstå att vi tittar på hur förutsättnignarna ser ut utanför webbplatsen. De förutsättningar som man som webbplatsägare oftast har svårast att påverka. En avgörande faktor för att webbplatsen ska ranka bra i sökmotorerna är länkar till din webbplats. Vi tar fram en strategi som kan få webbplatsen att ranka högre i de organiska träfflistorna.

STEG 4

Utförande och uppföljning

Vi arbetar med utförande utifrån analyserna i Steg 1-3 parallellt som vi även har en noga uppföljning. Vissa insatser vi gör kan ta veckor innan vi ser någon effekt medan andra går betydligt snabbare vilket gör att uppföljningen är mycket viktig för att ge grund till när vi startar om med steg 1. Sökmotoroptimering handlar om att hela tiden förbättra och justera för att nå ett bättre resultat.

STEG 5

Rapportering

Vi rapporterar löpande och du kan när som helst gå in i din rapport och se aktuella resultat.

Get in the flow!

Kul att du är nyfiken på oss. Är vi din nästa byrå? Vi hoppas det. Hojta så berättar vi mer om hur vi löser dina kommunikativa utmaningar och ger ditt varumärke flow.